Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brigáda počtvrté, v roce 2013 už opravdu naposled

28. 12. 2013

V teplém a slunečném počasí několik dní pro štědrovečerním teplotním rekordu 13,2 st. C , který byl zaznamenán na metereologické stanici Na Pískách v Bohumíně-Záblatí (http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/OS/stanice/ShowStations_CZ.html, http://www.novinky.cz/domaci/322914-na-stedry-den-padaly-teplotni-rekordy.html ,http://www.denik.cz/z_domova/na-stedry-den-padaji-teplotni-rekordy-v-bohumine-namerili-13-2-stupne-celsia-201.html ) se uskutečnila poslední brigáda v končícím roce 2013 na úpravě veřejného prostranství naproti záblatské Sokolovny.

Sobota 28. prosince 2013 v 10,00 hodin ráno se ukázala jako ideální čas pro setkání za účelem rozhýbaní těl po Vánočních dávkách bramborového salátu. Hned po srazu jsme konstatovali, že část mlata již byla rozvezena brigádníkem samotářem (podezření máme na Leoše Reliho), ale naštěstí kupa ještě zůstala dostatečně velká, takže čtyři kolečka a nespočet lopat měla ještě co dělat.
 

Sešli se jak staří páni Slovanu Záblatí tak Sokolové z oddílů badmintonu a stolního tenisu v počtu 12 brigádníků (David Jochym, Ondra Gasior, Josefové Skokanové starší a mladší, Petr, Martina a Matěj Bielanovi, Andrej Oswald, Ivo Sebera, Josef Ďurkáč a Lumír Macura, se zpožděním, ale přece dorazil Pepe Pěchovič). Morálně a se slibovaným zahřátím nás přišla podpořit Pavla Skokanová a Marcela Knotová.


Při poměrně vysokém počtu brigádníků za hodinku byla fúra mlata rozvezena s konstatováním, že ještě hromádka materiálu chybí. Opravdu, ale opravdu již letos další brigáda nebude. Po nezbytném pivku na konec brigády (tentokráte v režii Sokola) jsme se kolem poledne stále za slunečného počasí rozešli do svých domovů na sobotní oběd.


Lumír Macura

Pozn. Jedná se brigády na pozemcích města, proto materiál, jeho dopravu, zahradnické práce a případnou techniku zajišťuje a financuje město Bohumín.
 

P.S. Fotodokumentace se tentokráte ujali Martina Bielanová, Petr Bielan a Pavla Skokanová.

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-12-28 Brigáda počtvrté