Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaký bude prostor naproti Sokolovny?

19. 11. 2013

Jaké bude prostranství naproti Sokolovny? Podle městem zpracované studie po připomínkách komise pro m.č. Záblatí a našich Sokolů bude prostor využit jako veřejné prostranství s mlatovými chodníčky, posezením a zelení. Stávající vzrostlý smrk bude sloužit jako vánoční strom, přibudou dva listnaté stromy, které se v budoucnu stanou dominantou prostoru.

prostor

Zahradníci města již vytýčili budoucí chodníky a místa ke shromažďování, odbor životního prostředí nechal odvézt vyhloubenou zeminu a zajistil strusku pro základ zpevněných ploch.

Některé méně odborné práce můžeme provést svépomocí. Zveme proto všechny, kdo v Sokolovně aktivně sportují, na sobotní brigádu k rozvezení strusky. Kdo může, ať vezme kolečko a lopatu. Sraz v sobotu 23.11. 2013 v 10,00 u Sokolovny.

Kdo se teď nemůže zúčastnit, ať nezoufá. Bude patrně ještě dovezena další struska, pak po zhutnění bude dovezen materiál pro finální mlatový povrch - takže budou ještě další brigády. A taky mohou dobrovolníci odstranit zbytky památníku u bývalé Masarykovy lípy.

Lumír Macura

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-11 Prostranství naproti Sokolovny