Jdi na obsah Jdi na menu
 


Senioři, cvičte doma

20. 3. 2020

Milé sestry, milí bratři,

Zdravíme vás v těchto náročných dnech…

Protože „ve zdravém těle zdravý duch“ – připravili jsme pro vás lehké kondiční cviky připravené sestrou Aničkou Jurčíčkovou „Cvičení na doma“. Cvičení je vhodné pro seniory a zvládne ho každý. Podívejte se na popis – viz příloha. Kdo má FB, může sledovat živé vysílání cvičení S Petrem Sádkem z Lomnice n. Popelkou, denně od 19 hod. „TYRŠFIT“ (PLAKÁTEK PŘÍLOHA), info na FB.

Dále jsme pro vás, seniory, připravili nabídku i na telefonickou podporu. Pro internější potřebu nejen z Klubu sokolských seniorů PKSS, ale i seniorů z řad dalšího seniorského sokolstva jsme na naší komisi při VO ČOS vymysleli možnost „mít komu zavolat“. Někomu, koho znám z běžné sokolské činnosti, komu budu důvěřovat a nemám zábrany požádat o pomoc. Viz přiložený plakátek nabídky.

Všem!

Nepropadejme v této době trudomyslnosti, všichni chraňte sebe i své blízké. Dnes zasedalo vedení ČOS (správně v ochranných pomůckách), které nám jistě zašle brzy nové spolkové zprávy a informace v návaznosti na vládou vyhlášený stav. Budeme vás informovat. Zatím novinkou je, že ČOS s pomocí partnera (společnost LMC) připravila v těchto dnech portál "rychlé pomoci", na adrese www.dobro.cz . Podívejte se. Je otevřen jak ty, kteří pomoc hledají (jednotlivci i organizace), tak i pro ty, kteří chtějí pomáhat. K dispozici je také telefonní linka zřízená státem: 1212.

Zároveň pro všechny přikládáme na vědomí oficiální zprávy z ČOS. Důležité je pro nás všechny vědomí jistot, relevantních informací.

Prosíme vás - sledujte všechna dostupná média a řiďte se pokyny vlády, ministerstva zdravotnictví a také opatřeními interně vydanými ČOS a vašimi tělocvičnými jednotami. Jde o zdraví nás všech. Mějte na paměti, že senioři jsou jednou z ohroženějších skupin…..Držme si palce v těchto a v budoucích dnech. Ať je brzy již lépe! Hodně optimismu - ale také hodně zodpovědnosti!

Budu ráda za další zprávy, jak se vám v jednotách a v oddílech VG, klubech seniorů daří, jak zvládáte současný stav.

Těšíme se společně s vámi, až se všichni vrátíme k běžné spolkové činnosti.

S pozdravem Nazdar

Lenka Brandová

Místostarostka, Kluby seniorů VO ČOS

 

Cvičte doma 1

Cvičte doma 2

Senioři_letáček