Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Záblatí se o Štědrém večeru lidé sejdou u vlastnoručně vyrobeného betlému

21. 12. 2012

Vloni se velmi líbil a proto se letos 24. prosince znovu vrátí. Jde o betlém, který vlastnoručně vyrobily děti z mateřské školy v Záblatí s pomocí rodičů. Lidé v Záblatí se na něj mohou přijít podívat do kaple svatého Jana Nepomuckého (nachází se u točny). Setkání „Všichni spolu u betléma“ zde začíná 24. prosince v 21 hodin, kdy se kaple otevře veřejnosti. Pozvání přijal i kněz Petr Smolek z rychvaldské římskokatolické farnosti, pod kterou Záblatí spadá.

Na podzim jsme v mateřské škole v Záblatí opět pořádali keramickou dílnu s rodiči, ve které vznikly další kousky, které obohatí letošní záblatský betlém,“ říká Monika Macurová z komise pro městskou část Záblatí. Při štědrovečerním setkání bude otevřena také záblatská dobová světnička v prostorách nad místní poštou, kde se budou moci návštěvníci ohřát a dát si něco teplého.

Ti, kteří to v pondělí nestihnou, se mohou na betlém přijít podívat v dalších dnech, až do 30. prosince. „Lidem se minulý rok moc líbilo, že se mohli na betlém podívat i při procházkách s dětmi, a proto i letos chceme, aby mohli betlém vidět alespoň skrze mříž. Bude to denně od 10 do 15 hodin až do neděle 30. prosince,“ dodala Monika Macurová.

Lukáš Kania

betlem.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2012-12-24 Betlém v kapli