Jdi na obsah Jdi na menu
 


Záblatí konkurovalo Mošnovu

4. 5. 2012

Letiště Mošnov mělo v pondělí večer silného konkurenta. V přistávací ranvej se změnilo Záblatí, kam se slétly čarodějnice. Do jediné bohumínské části ležící na kopci zamířilo asi 300 místních i přespolních. Sešli se přesně v den magické Filipojakubské noci, v podvečer z 30. dubna na 1. května.

V Záblatí se takto už 8 let ve velkém loučí se zimou. Letos to ani jinak nešlo, když bylo ve stínu skoro 30 stupňů Celsia. Morena to měla spočítané a skončila jak jinak než na hranici. Na cestu bez zpátečního lístku ji vyprovodili záblatští hasiči. Nuda se v Záblatí nekonala. Ani nebyl čas. Díky atrakcím a programu s Terezou Sochovou děti byly v jednom kole. A mnohé dokonce ve stylovém.


Jednu z nejoblíbenějších akcí pro celou rodinu v této části města pořádal Sokol Záblatí, dobrovolní hasiči, škola a školka s komisí pro městskou část. Jarní sešlost začínala jako čarodějnický čtyřboj. Dnes kombinuje pozdní vynášení Moreny a pálení čarodějnic.

V Záblatí se zkrátka mají proč scházet. Ať už jednou za rok s čarodějnicemi, o víkendech na fotbale, anebo třeba na pouti, kterou tam před časem obnovili. Ta letošní se koná v neděli 20. května.

Lukáš Kaniafotografie0286.jpg fotografie0287.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotografie0289.jpg

fotografie0290.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotografie0291.jpg

fotografie0292.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve fotoalbu najdete fotografie Pavla Čempěla.

 

Náhledy fotografií ze složky 2012-04-30 Slet čarodějnic