Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky 2. ročníku novoročního turnaje v badmintonu

5. 1. 2014

Ranní, modrá skupina, zahájila svá utkání po deváté ráno. Sešlo se všech pět přihlášených dvojic, z toho tři smíšené. Kolem poledne bylo rozhodnuto. Díky lepšímu celkovému skóre a po remíze ze vzájemného zápasu obsadili ve skupině 1. místo Monika a Lumír Macurovi, na 2. místě skončili Jarek a Ondra Gasiorovi.

Odpolední, žlutá skupina, rozehrála svá utkání ve 13,00 hodin. Jedna přihlášená dvojice se bohužel zdržela na horách, proto se operativně do skupiny přihlásil Marek Tomáš a narychlo povolaný Aleš Teichmann. Kolem čtvrté odpoledne bylo jasno. Ačkoliv jednotlivé zápasy byly velmi vyrovnané, nakonec skupinu se ztrátou jednoho setu vyhráli bratři Kochové. Na druhém místě skončili Josef Skokan a Petr Ptošek, když v rozhodujícím zápase o postup porazili 2 : 0 Marka Tomáše a Aleše Teichmanna.

Propozice_doc  Propozice_pdf

Poté se utkali vždy první s druhým ze skupin. Poražení si zahráli o 3. a 4. místo a vítězové pak finále o celkové prvenství v turnaji. Únava se již na hráčích projevovala, proto závěrečná utkání provázela nervozita hráčů a hodně kažených míčů. Celkové prvenství po dlouhém boji v zápase na tři sety získali Petr a Martin Kochovi proti Monice a Lumíru Macurovým. Třetí příčku vybojovali Jaromír a Ondra Gasiorovi. Na čtvrté pozici zůstali Petr Ptošek a Pepík Skokan.

Závěrečného fotografování ze zúčastnili nejen vítězné páry, ale všichni hráči. Potěšující je, že poslední zápasy zhlédla i řada diváků. Dekorování vítězů se zhostila místostarostka Sokola Záblatí Pavla Skokanová. Vítězné páry včetně čtvrté bramborové příčky obdržely sadu míčků a první tři dvojice si rozdělily drobné, ale užitečné badmintonové potřeby (láhve na pití, omotávky na rakety a potítka na zápěstí).

Tabulka.pdf   Tabulka_xls

Účastníkům turnaje chutnalo po utkáních i během turnaje občerstvení v podobě pořádné klobásy s hořčicí. Uspořádáme příští turnaj dříve než za tři roky? Uvidíme. Hlavní cíl turnaje byl splněn. Skupinky, které chodí do Sokolovny v různých dnech a časech se navzájem lépe poznaly a porovnaly úroveň své hry. Většina byla názoru, že podobné měření sil třeba i v menších skupinkách by nebylo špatné. 

Lumír Macura, hlavní pořadatel turnaje

Poděkování oddílu badmintonu:

Městu Bohumín za částečnou úhradu nákladů na uspořádání turnaje (na občerstvení, míče do hry, ceny pro vítěze a novou badmintonovou síť).

Bohumín

 

 

Společnosti Bospor, s.r.o., která věnovala všem sportovním párům volný vstup do Aquacentra a na Adventure golf v Bohumíně.

T.J. Sokol Bohumín-Záblatí za částečnou úhradu nákladů turnaje a poskytnutí tělocvičny sokolovny k celoročnímu tréninku.

Sokol

 

 

Jendovi Koščovi, Marku Tomášovi a dalším za instalaci nové sítě včetně úchytů do parket.


 

 

Náhledy fotografií ze složky 2014-01-04 Turnaj v badmintonu