Jdi na obsah Jdi na menu
 


Havarijní stav stropu si vyžádal důkladný zásah

10. 8. 2023

Havarijní stav stropu si vyžádal důkladný zásah, Bohumín Sokolům pomohl

ZÁBLATÍ – V sokolovně v Záblatí opravují strop hlavního sálu, odstraňují havarijní stav. Zároveň TJ Sokol Záblatí sáhl k opravám stěn v hlavním sále i přísálí. Bohumín na nákladnou rekonstrukci poskytl dotaci.

Na seznamu prací je částečná výměna dřevěného podbití stropu, zhotovení podhledu sádrokartonem s ocelovým křížovým roštem, zpětná montáž světel,“ vyjmenovala Pavla Skokanová, místostarostka TJ Sokol Záblatí. Stěny v hlavním sále i přísálí projdou oškrábáním, tmelením, penetrací, budou potaženy perlinkou a lepidlem. Následuje nová sádrová omítka a výmalba. 

Generální oprava sálu a přísálí přijde na 780 tisíc korun. Město Bohumín poskytlo 700 tisíc, Sokolská župa Beskydská 20 a Sokol Záblatí 60 tisíc korun. „Bez podpory města bychom tak rozsáhlou a nezbytnou rekonstrukci nedokázali, moc za podporu děkujeme. Naše sokolovna je nekomerčním prostorem pro řadu spolků z oblasti sportu i kultury,“ dodala Skokanová. 

(rzp)

https://www.mesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/aktuality/28661-havarijni-stav-stropu-si-vyzadal-dukladny-zasah-bohumin-sokolum-pomohl.html

https://www.mesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/videoarchiv/8134-v-zablati-opravuji-havarijni-stav-stropu-sokolovny.html

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-07-20 Příprava sálu na opravy