Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 100 let Sokola v Záblatí

28. 12. 2011

Oslavy se vydařily. 

Slavnostní posezení si nedalo ujít 120 členů Sokola v Záblatí i vzácných hostů, které v úvodu shromáždění přívítala starostka Blanka Freitagová. Kromě zástupců Sokolské župy Beskydské Jana Čapka, TJ Sokola Bohumín a TJ Sokola Rychvald přijali také pozvání záblatští dobrovolní hasiči, zástupci FK Slovanu Záblatí, vedení místní základní i mateřské školy a předsedové  komise kulturní a sportovní při  radě města Bohumína. Mezi hosty patřil rovněž kronikář města Zdeněk Veselý, starosta města Bohumína Petr Vícha a místostarosta města Lumír Macura.

Po úvodním přípitku si shromáždění připomenulo historii župy i Sokola na Bohumínsku krátkým filmem Jiřího Spáčila a TV Marko s dobovými fotografiemi, mapujícím zrod i vývoj tělocvičných jednot.

Historii záblatského Sokola přednesla ve verších starostka Sokola Blanka Freitagová. V režii moderátorky setkání místostarostky Pavly Skokanové pak bylo ocenění aktivních členů Sokola a milých hostů pamětním listem a jubilejním hrníčkem. Autorka kresby záblatské Sokolovny sestra Schnűrchová odhalila památeční tablo a zástupce sokolské župy věnoval záblatskému sokolskému praporu pamětní stuhu. Po zdravicích hostů zpestřila přátelské setkání hudební produkce manželů Hanouskových. Premiéru přitom měla nová opona, na jejíž pořízení přispěli sami členové Sokola. Díky akci "Sokol sobě" další členové i příznivci záblatského Sokola přispěli také na nákup nových tonetkových židlí do baru, které pokřtili před zahájením shromáždění slavnostním přípitkem.

Přátelské povánoční posezení bylo zakončeno chutnou večeří z místní restaurace, prohlídkou vystavených dobových fotografií, alb, plakátů a dalších významných dokumentů ze 100 leté historie Sokola v Záblatí. Posezení se pak v družné debatě protáhlo do večerních hodin.

Prohlídněte si ve fotoalbu fotografie ze shromáždění, které zachytil Petr Bielan.

http://www.tj-sokol-zablati.cz/fotoalbum/2011-12-27-oslavy-100-let-sokola/

img_4238.jpg

 

 

 

 

 

Pozvánku na setkání připravil David Jochym.

 T.J. SOKOL ZÁBLATÍ - Pozvánka.pdf

Článek v Sokolu