Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání účastníků projektu 3G v rychvaldské Silmě

7. 2. 2013

Cílem projektu je monitoring volnočasových aktivit tří generací .Pojítkem je hledání stejných a odlišných způsobů trávení volného času.

A právě na setkání v Rychvaldě byly prezentovány koníčky a volnočasové aktivity nejstarší generace – tedy seniorů. Sešli se zde zástupci občanských sdružení a studenti Univerzity třetího věku. Konkrétně zde měly zastoupení tyto organizace – T.J. Sokol Bohumín, T.J. Sokol Rychvald, T.J. Sokol Záblatí, občanské sdružení Maryška, ALMA MATER a divadelní soubor ochotníků BOBAN.

Byly prezentovány aktivity sportovní, umělecké a zájmové. Od cvičení v sokolovnách přes gastronomii, zahradničení, fotografování, turistiku a literární činnost až po výtvarnou činnost.

Akce se zúčastnili také místostarostové Bohumína a Rychvaldu, protože právě tato města jsou spolu s Vysokou školou podnikání a.s. z Ostravy Michálkovic do projektu zapojena.

Výsledky setkání budou prezentovány na setkání v Madridu, které proběhne v měsíci březnu letošního roku. Sejdou se zde účastníci z České republiky, Turecka a Španělska.

Pavla Skokanová

členka ALMA MATER, BOBANu, T.J. Sokol Záblatí

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-02-06 Setkání v Silmě