Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nedělního turnaje v badmintonu se zúčastnilo 10 dvojic

30. 1. 2011

Ve skupinách si všechny dvojice zahrály systémem každý s každým utkání na dva sety do 21 bodů. Mnoha utkání byla velmi vyrovnaná, takže odhadovaných 15 minut na jedno utkání se ukázalo jako nedostatečný čas. Když se kolem druhé hodiny odpolední sešli účastníci obou skupin, aby sehráli utkání o celkové umístění v turnaji, bylo nutno zkrátit utkání do 15 bodů. Poslední finálové utkání totiž končilo těsně před čtvrtou, kdy již v tělocvičně čekalo netrpělivých 30 žen a dívek na svou ZablUMBU.

V turnaji zvítězili Monika a Lumír Macurovi, když v závěrečné rychlovce porazili Jendu Košče a Pavla Galoče. Na třetím místě skončili bratři Petr  a Martin Kochovi, když ve vyrovnaném utkání na tři sety porazili Tomáše Plonku a Jana  Valuštíka. Smíšená dvojice Ivana Václavková a Petr Oršulík z červené skupiny a Radka Glisníková a Petr Bielan z modré skupiny se porvaly o 5. a 6. místo v turnaji. Všichni účastnící turnaje si odnesli pamětní keramické medaile, která vyrobila Radka, takže neodešli s prázdnou ani Petr Mazurek s Petrem Rokošem, Jiří Zemánek s Mirkem Jarochem a Pepík Skokan  s Petrem Ptoškem. Někteří účastníci si vzali na pomoc povolený doping v podobě rodinných příslušníků, takže po celou neděli bylo v sokolovně  plno. Situace využila sestra Blanka a všechny přítomné badmintonisty a následně zumbistky zkasírovala o roční členský příspěvek do sokola.

Poturnajová konference v restauraci sice co do počtu účastníků nemohla konkurovat tradiční pozápasové konferenci starých pánů ze Záblatí, ale množstvím vypitého piva byla konkurenceschopná. Kromě párků v břiše požitých při zaslouženém občerstvení si soutěžící odnesli z turnaje také nové sportovní zkušenosti, které jistě zúročí při některém z dalších turnajů.

Pozn.: Vzhledem k množství přihlášených Petrů do turnaje jsme zvažovali, zda již nepříliš aktuální název "novoroční turnaj" nepřejmenovat na "turnaj Petrů". Pošlou-li fotografové obrazový záznam z turnaje, najdete jej ve fotogalerii.

 

    

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2011-01-30 Turnaj v badmintonu

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář